En aquest curs de tutoria, trobaràs materials que puguin servir per al teu creixement emocional i personal. 

Ara mateix estem "confinats" pel tema del Coronavirus, una malaltia que desconeixíem fa poc. Però de ben segur que passarà. Hem d'aconseguir formar part de la solució i ser millors per quan tot això acabi! Per suposat, aquests materials no els has de fer en aquests moments si no estàs d'ànims. Però potser et poden ajudar.

Aquest confinament ha de servir per a la vostra seguretat i la de la resta de persones. No heu de sortir, heu de tenir molta paciència, colaborar a casa i ajudar a què la convivència sigui bona. 

Els experts recomanen tenir rutines. Per exemple, fer el llit i vestir-vos (no anar sempre en pijama), tenir un horari (per aixecar-te, estudiar, dinar, parlar amb els amics...). 

A part de les feines que us posa el professorat, esteu atents al Moodle i el web del centre, on hi haurà les novetats a mesura que sortin. 

No cal dir que tinc moltes ganes de veure-us...

Una forta abraçada, 

Cuideu-vos


Estimats i estimades.
L'any avença... Tinc moltes ganes de tornar a classe amb vosaltres, però no sembla que això pugui ser possible, de moment.
DINS D'AQUEST CURS TENIU L'AGENDA DEL QUE HEU DE FER SETMANA A SETMANA
La vostra nota de curs serà la mitjana del primer i segon trimestre. El que esteu fent aquest "tercer trimestre", tan diferent, no són exàmens ni activitats com les que fem a classe, però us comptarà, sempre en positiu. Estic rebent uns treballs preciosos que arrodoniran la nota a l'alça amb un màxim d'un 20%, mai a la baixa.
Us trobo a faltar. Molts ànims!
Ernest    

SETMANA DEL 25 AL 29 DE MAIG 

Al classroom heu d'adjuntar 2 tasques:

1) Fer el dossier 5 (el teniu al Moodle, al tema 6 Franquisme, i al CLASSROOM): llegir el text, fer un glossari i  fris cronològic amb les 3 fases del franquisme. Envieu-lo fins dijous A TRAVÉS DEL CLASSROOM, no del correu. Adjunteu-lo com a resposta a la tasca

2) Triar un objecte, que pugueu demostrar que és d'epoca franquista, que tingueu per casa. De moment, res més, ja el fotografiarem i treballarem... Envieu LA FOTOGRAFIA O EL TEXT AL CLASSROOM. Adjunteu-lo com a resposta a la tasca  


QUÈ HEM FET FINS ARA?

ELS DOSSIERS ANTERIORS HAN  ESTAT... Fins ara, hem fet el següent material dins del curs (TEMA 4.2):

1) El primer (penjat el 13 de març) era pel dia  DILLUNS, 6 D'ABRIL. 

2) El segon  (penjat el 26 de març),  per DIMARTS 14 d'abril.

3) El tercer: "DOSSIER 3 CONFINAMENT. ESPANYA AL SEGLE XX" per a les properes dues setmanes. El teniu al TEMA 4. Està agrupat per sessions o classes. Me l'heu de lliurar abans de DIJOUS 23 d'abril. 

4) El quart: "DOSSIER 4 GUERRA CIVIL A TRAVÉS DEL GERNIKA", que podeu donar fins divendres 15 de maig.

5) Qüestionari al CLASSROOM sobre "LA GUERRA CIVIL A TRAVÉS DEL GERNIKA"

Fer fotografies dels fulls (NUMEREU-LOS, si us plau). Fer un únic arxiu, amb imatges ordenades. Poseu el vostre nom I EL NÚMERO DE DOSSIER


SETMANA DEL 25 AL 29 DE MAIG

Agafeu el material de franquisme que hem penjat al Moodle i al Classroom i feu-vos un resum del tema (us aconsellem fer una graella de les 3 fases del franquisme a nivell polític, econòmic i demogràfic). Per cada fase, tindreu un model d’examen. 

1) Un comentari de text de la primera fase (disponible al CLASSROOM dilluns 25 a les 8:00)

Heu d’estudiar el tema en 3 grans blocs:
1) Introducció al franquisme, la seva ideologia i institucions.
2) Fases a nivell polític i evolució de l’oposició al règim
3) Fases a nivell econòmic i demogràfic

Fases del franquisme:
I. FASE TOTALITARIA (1939-1959)
a) 1939-1945. Segona guerra mundial
b) 1945-1950. Fi II Guerra Mundial, aïllament internacional
c) 1950-1959. La guerra freda
II. FASE TECNOCRÀTICA (1959-1969)
III. DESCOMPOSICIÓ DEL RÈGIM (1969-1975)


Recordeu que farem un meet d'explicació de l'optativitat i dubtes davant les PAU, després de les recuperacions i un cop iniciat el calendari de repàs de les PAU. Us proposem el dia 29 a les 12:00.

Una abraçada,

Mireia i Ernest


SETMANA DEL 18 al 22 DE MAIG

Benvolguts. Benvolgudes.

Què hem fet d'art aquest confinament? 

1) Hem realitzat un qüestionari de repàs (1) dels inicis de l'Art Modern, des del Neoclassicisme al Postimpressionisme

2) Hem iniciat el repàs de les PRIMERES AVANTGUARDES amb els resums que us vaig elaborar i teniu penjats al Moodle: Munch-expressionisme ("El crit"), Matisse-fauvisme ("Habitació vermella"), Picasso-cubisme/expressionisme/surrealisme ("Gernika") i Juli Gonzalez-cubisme ("Montserrat").

3) Hem realitzat un qüestionari de repàs (2) de quatre obres de les primeres avantguardes.

4) Hem repassat cinc obres amb els resums que us he penjat al Moodle: Boccioni-futurisme (“Formes úniques de continuïtat en l’espai”), Kandinsky-abstraccionisme (“Composició IV”, Surrealisme: Dali ("La persistència de la Memòria"), Leandre Cristòfol ("Nit de lluna") i Joan Miró ("Dona i ocell"). Us he fet els resums i els teniu al Moodle

5) Meet: Dijous 21 a les 10:45 hores. Dirigit a qui vulgui presentar-se a la selectivitat per Història de l'Art


Què farem ara?

Setmana 25-29. Qüestionari de repàs (3) de les Primeres Avantguardes, dubtes, activitats i presentació del proper dossier. 

Una abraçada.

Ernest  
SETMANA DEL 25 al 29 de maig 


ESTUDIEU-VOS LES PRIMERES AVANTGUARDES, I ORGANITZEU ELS RESUMS I DUBTES QUE TENIU, DES DE BOCCIONI AL SURREALISME INCLÒS: Dali ("La persistència de la Memòria"), Leandre Cristòfol ("Nit de lluna") i Joan Miró ("Dona i ocell"). Us he fet els resums i els teniu al Moodle


MEET D'ART: Dijous 28 a les 10:45 hores. Els que vulgueu presentar-vos a la selectivitat per Història de l'Art, farem activitats sobre aquestes obres, resoldrem dubtes i us presentaré el següent dossier  
QUÈ HEM FET D'HISTÒRIA DE L'ART AQUEST CONFINAMENT?

1) Hem realitzat un qüestionari de repàs (1) dels inicis de l'Art Modern, des del Neoclassicisme al Postimpressionisme


2) Hem iniciat el repàs de les PRIMERES AVANTGUARDES amb els resums que us vaig elaborar i teniu penjats al Moodle: Munch-expressionisme ("El crit"), Matisse-fauvisme ("Habitació vermella"), Picasso-cubisme/expressionisme/surrealisme ("Gernika") i Juli Gonzalez-cubisme ("Montserrat").


3) Hem realitzat un qüestionari de repàs (2) de quatre obres de les primeres avantguardes.


4) Hem repassat cinc obres amb els resums que us he penjat al Moodle: 

Boccioni-futurisme (“Formes úniques de continuïtat en l’espai”)

Kandinsky-abstraccionisme (“Composició IV”)

Surrealisme: Dali ("La persistència de la Memòria"), Leandre Cristòfol ("Nit de lluna") i Joan Miró ("Dona i ocell"). Estimats alumnes. 

Avui mateix hem fet les juntes de preavaluació. Com que acabeu de finalitzar els exàmens, us penjo aquest curs perquè comenceu ja a treballar a les recuperacions. Més ràpid impossible! 

Amb la intenció de facilitar-vos que aproveu les matèries de Socials de cursos anteriors, el nostre departament us proposa: 

1) Lliurar A MANS un petit Dossier 1 al primer trimestre (ABANS DEL 20 DE NOVEMBRE). El teniu disponible ja

2) Lliurar A MANS el Dossier 2 al segon dossier trimestre (ABANS DEL 18 DE FEBRER). El tindreu disponible després del primer examen de la 2a avaluació  

3) Fer una prova escrita sobre basada en els dossiers al tercer trimestre (23 DE MAIG: els que sou a 4t A o 4tB - 24 DE MAIG els que sou a 4t C)

Estimats alumnes. 

Avui mateix hem fet les juntes de preavaluació. Com que acabeu de finalitzar els exàmens, us penjo aquest curs perquè comenceu ja a treballar a les recuperacions. Més ràpid impossible! 

Amb la intenció de facilitar-vos que aproveu les matèries de Socials de cursos anteriors, el nostre departament us proposa: 

1) Lliurar A MANS un petit Dossier 1 al primer trimestre (ABANS DEL 20 DE NOVEMBRE). El teniu disponible ja

2) Lliurar A MANS el Dossier 2 al segon dossier trimestre (ABANS DEL 18 DE FEBRER). El tindreu disponible després del primer examen de la 2a avaluació  

3) Fer una prova escrita sobre basada en els dossiers al tercer trimestre (23 DE MAIG: els que sou a 4t A o 4tB - 24 DE MAIG els que sou a 4t C)